Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:35:10 GMT

شرایط سختی برای تأمین پایدار آب شرب مردم اصفهان داریم

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۰۶۸۷

شرایط سختی برای تأمین پایدار آب شرب مردم اصفهان داریم

ایسنا/اصفهان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۰ به دلیل بارندگی های محدود، شرایط سختی را به لحاظ تأمین پایدار آب شرب مردم در سطح استان داریم اما همچون سال های گذشته با مدیریت مصرف بهینه آب می‌توان بر این چالش غلبه کرد.

هاشم امینی اعلام کرد: امسال روز جهانی آب (دوم فروردین ماه) از سوی سازمان ملل متحد «ارزش نهادن بر آب» نام گذاری شده و این ارزش نه فقط به معنای مادی و برای قیمت‌گذاری این منبع حیاتی، بلکه فراتر از آن در محیط زیست، اجتماع و فرهنگ بشری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر مردم اصفهان با کاهش مصرف سرانه به خوبی در این زمینه عمل کرده اند، گفت: سرانه مصرف آب شرب در سال ۱۳۸۹، ۱۸۶ لیتر بر ثانیه برای هر نفر در شبانه روز بوده است که تا سال ۱۳۹۹ به ۱۵۰ لیتر بر ثانیه برای هر نفر کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تأکید کرد: ارزش آب بسیار بیشتر از قیمت آن است. آب برای خانوارها، غذا، فرهنگ، بهداشت، آموزش، اقتصاد و یکپارچگی محیط طبیعی ما دارای ارزش بسیار زیاد و پیچیده ای است. اگر هرکدام از این مقادیر را نادیده بگیریم، خطر سوء مدیریت این منبع محدود و غیر قابل تعویض را داریم.

امینی افزود: هدف توسعه پایدار، اطمینان از آب و بهداشت برای همه است و بدون درک جامع از ارزش واقعی و چند بعدی آب، نمی توانیم از این منبع حیاتی به نفع همه محافظت کنیم.

وی با اشاره به اینکه در دهه گذشته  فعالان صنعت آبفا در استان اصفهان به جهت وقوع خشکسالی های پیاپی تلاش های بسیاری را به منظور تأمین پایدار آب شرب مردم در سطح استان در دستور کار قرار دادند، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ به دلیل بارندگی های محدود، شرایط سختی از لحاظ تأمین پایدار آب شرب مردم در سطح استان داریم اما همچون سال های گذشته با مدیریت مصرف بهینه آب می توان بر این چالش غلبه کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: میزان آبی که از ۱۰ سال پیش تاکنون از زاینده رود برای شرب تخصیص یافته است با وجود اضافه شدن نزدیک به یک میلیون واحد به میزان مشترکین حدود ۱۰ میلیون مترمکعب کاهش مصرف داشته است.  

امینی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی یکی از مسائل مهمی است که باعث ایجاد تغییرات مستقیم در منابع آب، بروز سیلاب، خشکسالی و ... می‌شود، اعلام کرد: مسئله پیش‌بینی ‌نشده سال گذشته قبل از هر دغدغه دیگری همه‌گیری ویروس کرونا بود که با توجه به توصیه‌های نخستین سازمان بهداشت جهانی و معرفی راه‌های مقابله با این ویروس، منجر به افزایش چشم‌گیر مصرف شد.

وی با اشاره به کاهش درصد آب بدون درآمد در این استان،  ادامه داد: با توجه به اهمیتی که آب شرب و بهداشت مردم دارد، مدیریت سازمانی آب و فاضلاب استان به گونه‌ای عمل کرد که امروز میزان پرت شبکه‌های اصفهان کمترین پرت آب «هدر رفت»  را در کشور دارد. این مقدار از ۳۴ درصد به ۱۶ درصد در سال ۹۹ رسیده و حاصل اصلاح شبکه‌ها، نشت گیری و همکاری خوب مردم اصفهان بوده است.  

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تأکید کرد: با توجه به اینکه امسال بارش‌های قابل توجهی رخ نداد، مخزن سد زاینده‌رود ذخیره مناسبی ندارد و بدون شک مردم در مصرف آب باید دقت لازم را داشته باشند. تابستان پیش رو را باید با دقت بیشتری سپری کنیم.  

امینی با بیان اینکه تولید محتوای مناسب و آموزش‌های مستمر به تمامی اقشار و سنین جامعه در راستای اصلاح سبک زندگی در استفاده از آب ضروری است، گفت: آشنایی بیشتر مردم با زیرساخت‌های منابع آب کشور، بالا بردن آگاهی‌ از فرایند پیچیده و پرهزینه تصفیه آب سالم و آشامیدنی و در قدم بعدی، تصفیه فاضلاب، تولید و کاربردهای پساب و بسیاری از نکات کلیدی و ملموس دیگر صنعت آب و فاضلاب است که باید از سوی روابط‌عمومی‌ها با بهره‌گیری از وسایل ارتباط‌جمعی به شکل کلان و شبکه‌های اجتماعی به شکل خاص، مورد توجه و بازنگری قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه مردم اصفهان به شعار روز جهانی آب «ارزش آب» به معنی واقعی عمل کرده و آن را  به شعور تبدیل کردند، افزود: در سال های اخیر  رسانه‌های نوشتاری و صدا و سیما نیز در حوزه مدیریت مصرف آب و فرهنگ‌سازی مصرف شرب بسیار خوب همکاری کردند. در کشور ما و با توجه به آموزه‌های دین اسلام، سابقه تاریخی و تجربه زیسته مردم، ارزش و اهمیت آب از دیرباز مورد توجه بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خاطر نشان کرد: شعار روز جهانی آب امسال می‌تواند در امتداد این آموزه‌ها، بازتعریف و منتشر شود. افزایش آگاهی آحاد مردم به مسئله آب، به عنوان اولین و مهم‌ترین منشأ زندگی، گسترش آموزش‌های همگانی و همراه کردن جریان‌های اجتماعی با این رویکرد می‌تواند منجر به قدم نهادن در راه روشنی برای آینده مردم کشورما و جهان شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی تامین آب شرب کاهش بارندگی روز جهانی آب مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تأمین پایدار آب شرب مردم مردم اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۰۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت

حسین اکبریان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه درصدد هستیم در سال جاری نیز ۱۵ کیلومتر از شبکه‌های فرسوده آب در منطقه اردستان بازسازی و نوسازی شود، اظهار داشت: در سال گذشته هدر رفت آب در منطقه اردستان از ۲۷ درصد به ۲۴ درصد کاهش یافت که این روند کاهشی همچنان در دستور کار قرار دارد.

تأمین ۷۵ درصد نیاز آبی اردستان از طرح آبرسانی اصفهان بزرگ

وی به چگونگی تأمین ۲۰۰ لیتر در ثانیه نیاز آبی منطقه اردستان پرداخت و خاطر نشان کرد: حدود ۷۵ درصد نیاز آبی این منطقه از طریق طرح آبرسانی اصفهان بزرگ و مابقی آن به وسیله ۵۰ حلقه چاه و ۱۵ باب قنات تأمین می‌شود، این در حالی است که نیاز آبی منطقه اردستان در پیک مصرف به ۲۶۷ لیتر در ثانیه افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به تأمین پایدار آب شرب سه شهر و ۱۰۹ روستا در منطقه اردستان تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در راستای تأمین پایدار آب شرب این منطقه اجرایی شده، اصلاح و بازسازی دو باب ایستگاه پمپاژ است چرا که هم اکنون میزان انتقال آب از خط آبرسانی اصفهان بزرگ به اردستان حدود ۷۵ لیتر درثانیه است که پیش بینی می‌شود با اصلاح پمپ‌های شناور این ایستگاه‌های پمپاژ، دبی انتقال آب به ۹۰ لیتر درثانیه افزایش یابد.

اکبریان افزود: این در حالی است که عملیات اجرایی این پروژه تا پایان خرداد ماه سال جاری به پایان می‌رسد.

اکبریان خاطرنشان کرد: تکمیل خط آبرسانی به مجتمع روستایی همبرات و برزاوند، حفر چاه در منطقه زواره و تکمیل سیستم تله متری تأسیسات آبرسانی، دیگر اقداماتی است که در راستای تأمین پایدار آب شرب منطقه اردستان عملیاتی شده است.

کد خبر 6096829

دیگر خبرها

  • آب شرب پایدار ۲ هزار ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • آب شرب پایدار ۲ هزار نفر ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • نشستی برای بررسی مسائل تامین آب شرب پایدار در شهر خضرآباد